Petals
Parlem de decoració?

10 CONSELLS PER A LA TARDOR


1. La tardor és una època excel·lent per a passejar pels boscos i per anar a buscar bolets.


2. Trasllada les plantes subtropicals de test dins a casa si vius en zona amb gelades.


3. Per a arbres ornamentales, arbres fruiters, Coníferes, arbustos i rosers. No utilitzis fem fent la plantació perquè es poden ‘cremar’ les arrels.


4. Pomeres, pereres, cirerers, ametllers i algunes pruneres requereixen la plantació de polinitzadores. És a dir, han de plantar-se en parelles o combinats amb varietats de la mateixa espècie ja que no poden polinizarse sols i per tant no donarien fruit.


5. Planta els bulbs que floriran a la primavera: Tulipes, Jacints, Crocus, Narcíss, Ranúnculos, Anemones, Escillas...


6. Quan plantis arbres, neteja tota la mala herba a la seva al voltant perquè són competidors per l'aigua i els nutrients del terreny.


7. Cobreix el peu dels arbustos, rosers i altres plantes acabades de plantar amb una capa de fulles, compost, fem o altre material orgànic. Això evita que el sòl s'assequi, li aporta aliment i protegeix les arrels de les gelades.


8. La tardor també és bona època per als transplantes d'arbres i arbustos de fulla caduca. Per a trasplantar els de fulla perenne és millor esperar que entri l'hivern.


9. Els regs es van espaiant cada vegada més a la tardor i depenent de les pluges, es pot suprimir totalment. Per exemple, la gespa, 2 vegades per setmana i els arbustos cada 7 o 10 dies; Cactus i Crasas cada 20 o 25 dies.


10. Comprova que funciona el drenatge dels forats inferiors dels tests perquè surti l'excés d'aigua.

© Petals 2008 Dades legals - Tots els drets reservats - Disseny rogerborras.com - Programació deide.com